Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@17:36:11 GMT

آثار انتخابی کرگ با فرهنگ و آب و هوای کرمان مرتبط است

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۲۸۱۶۰

آثار انتخابی کرگ با فرهنگ و آب و هوای کرمان مرتبط است

کرمان- ایرنا- دستیار اول هنرمند مجسمه ساز، نقاش و طراح معاصر بریتانیا با اشاره به زمان سه ماهه برای انتخاب آثار «تونی کرگ» گفت: آثار انتخاب شده از بین آثار جدید و مرتبط با فرهنگ و آب و هوای ایران و استان کرمان است.

به گزارش ایرنا، جان مک کومک روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در کرمان به علاقه کرگ برای نمایش آثارش در نقاط مختلف دنیا اشاره کرد و افزود: نمایشگاه های برگزار شده در ایران به نسبت نمایشگاه های برگزار شده در دنیا خیلی متفاوت است و مهمان نوازی مردم ایران و کرمان نیز بسیار خوب و صمیمانه بوده و هیچ مشکلی در این کشور نداشته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی درباره چگونگی چیدمان آثار حجیم نمایشگاه های این هنرمند مجسمه ساز توضیح داد: کرگ با حضور در محل اقدام به تغییر چیدمان می کند و همیشه تغییرات وجود داشته و به همین دلیل آثار همیشه چرخ دارند.
مک کومک، حساسیت ویژه بر چیدمان را از ویژگی های کرگ برشمرد و تاکید کرد: او سعی می کند آثار را در جاهایی قرار دهد که نقطه دید بازدیدکنندگان به بهترین شکل وجود داشته باشد.
این هنرمند بریتانیایی یادآور شد: در تهران و اصفهان که پیش از این نمایشگاه برگزار کرده ایم انتظار چنین صحنه هایی را نداشتیم که مجسمه ها در بین جمعیت و به دلیل شلوغی به خوبی پیدا نباشد و این موضوع در سایر کشورها وجود نداشت.
وی با اظهار شگفتی از تعداد زیاد افراد علاقه مند به هنر در ایران، گفت: کرگ همواره تلاش می کند چیزی را ابداع کند که قبلا وجود نداشته و تمام فکر خود را روی این حوزه متمرکز می کند.
نمایشگاه آثار کرگ از پنجشنبه، 13 اردیبهشت ماه در کرمان گشایش می یابد و به مدت 58 روز در معرض نمایش خواهد بود و در ایام برگزاری این نمایشگاه، نشست های تخصصی و کارگاه های آموزشی مجسمه سازی نیز برگزار خواهد شد.

** سومین نمایشگاه مجسمه ساز معاصر بریتانیا در کرمان برگزار می شود
مدیر پروژه نمایشگاه های کرگ نیز در این نشست گفت: برگزاری نمایشگاه آثار کرگ از چهار سال قبل آغاز و تاکنون دو نمایشگاه در تهران و اصفهان برگزار شده و سومین نمایشگاه نیز در کرمان برگزار می شود.
افشین درم بخش نیز افزود: پس از برگزاری این نمایشگاه، آثار به دانمارک خواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه این آثار از گمرک های مختلف کشورهای گوناگون گذشته و نمایشگاه های بسیار خوبی برگزار شده است، گفت: امروز کرگ به موزه هنرهای صنعتی آمد و از زیبایی و معماری این بنا بسیار خرسند بود.

** نمایش 135 اثر از کرگ در موزه هنرهای معاصر کرمان
یکی دیگر از مدیران پروژه نمایشگاه های کرگ گفت: 35 مجسمه و 100 کار طراحی و گرافیک از کرگ در موزه هنرهای معاصر کرمان به نمایش درخواهد آمد.
تیل برکنز افزود: در طول هشت سال کار با ایران، تجربه زیادی به دست آوردیم و هر هنرمندی وارد ایران شده به فرهنگ این کشور علاقه مند شده است که البته دلیل آن فرهنگ بالا و تاثیرگذار این کشور است.
وی گفت: هنر پلی است که موجب می شود مردم ممالک مختلف به هم نزدیک شده، ارتباط داشته باشند و اندیشه کنند.
برکنز اظهار کرد: مساله هنر و فرهنگ، جایگاه بالاتری نسبت به اقتصاد دارد و نزدیکی و ارتباط در این همکاری ها بسیار مهم است.
وی افزود: بعد از برگزاری نمایشگاه در تهران به دنبال آن بودیم که رفت و آمدهای فرهنگی درست و مطابق با قوانین دو کشور ایجاد شده و ادامه یابد.
برکنز خاطرنشان کرد: هدف دوم ما این است که هنرمندان ایرانی را به کشورمان دعوت کرده و تبادل ایده و تجربه بیشتری داشته باشیم.

** چهار اثر کرگ به موزه صنعتی کرمان اهدا شد
مدیر موزه هنرهای صنعتی کرمان هم در این نشست با اعلام خبر اهدای چهار اثر نقاشی و طراحی کرگ به این موزه، گفت: کرگ شامگاه گذشته وارد کرمان شده و امروز به چیدمان آثار وی اختصاص داشته است و امشب نیز در دانشگاه هنر شهید باهنر حضور خواهد یافت.
میثم ثمررخی، دیدار با هنرمندان کرمان و گشایش نمایشگاه آثار را جمله برنامه های کرگ برای امشب و فردا، اعلام کرد و گفت: اولین روز بازدید از گالری روز پنجشنبه، 13 اردیبهشت ماه است.
«آنتونی داگلاس کرگ» متولد ۹ آوریل ۱۹۴۹ در لیورپول انگلستان است و با نام «تونی کرگ» شناخته می‌شود.
او یکی از هنرمندان مطرح مجسمه سازی در سطح جهان و به ویژه اروپاست. این هنرمند انگلیسی- آلمانی اکنون مقیم کشور آلمان است و در بازه‌ای از زمان در آکادمی هنر دوسلدورف و دانشگاه هنر برلین هم تدریس کرده است.
کرگ پیش از رو آوردن به هنر، کار در آزمایشگاه بیوشیمی و موسسه پژوهشی تولید کائوچو را تجربه کرد و همین تجربیات، پس از روی‌آوردن به هنر نقش مهمی در شناخت او از مواد و درک ساختارهای طبیعی و مواد مصنوعی داشت.
او در آثار خود قصد ساخت فرم‌های از پیش تعیین شده یا بازسازی طبیعت را ندارد، بلکه می‌خواهد با فرم‌هایی غریبه یا آشنا احساسات مخاطب را تحریک کند.
فراهنگ**3029/7440**1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي هنري توني كرگ كرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۸۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)

به نام خداوند جان و خرد

کمی مهربان باشیم:

کمی مهربان باشیم؛ تا مصداق این بیت شعر گردیم:

نام نیک رفتگان ضایع مکن                           تا بماند نام نیکت پایدار

سعدی(درود خدا بر اوباد)

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان استاد ایرانفر در ادامه گفتند ما نتوانستیم زحمات او را پاس بداریم و شان و جایگاه علمی و فرهنگی او را حفظ کنیم و خواستار توجه مسئولان فرهنگی استان شدند و در پایان صحبتش بنا گردید ایشان به یاری چند نیک اندیش دیگر عضو انجمن حافظ خوانی با روی هم گذاشتن مقداری پول، سنگ مزاری شایسته ای برای قبر دکتر  حسینعلی هروی تهیه و بر مزارش نصب نمایند.

این سخنان که نگارنده را وادار نمود که به قبرستان امامزاده عبدالله رفته و قبر دکتر  حسینعلی هروی را زیارت نماید و به بررسی زندگی و آثار او بپردازد، آنچه در زیر گزارش می شود، مروري بر زندگي و آثار دكتر«حسين علي هروي» این اندیشمند راستین گرگانی است. نگارنده امیدوار است که توانسته باشد به شایستگی ایشان را به دوستدارانش و علاقمندان ادب و فرهنگ ایران و به ویژه حضرت حاغظ بشناساند، و پیشنهاداتی که ارائه نموده توسط مسئولان امر جامه ی عمل پوشانده شود، تا شاید بتوانیم خدمتی کوچک به مردی بزرگ کرده باشیم.

سرمایه های راستین یک ملت، نه ذخائر فسیلی و زیرزمینی، نه کانی های ارزشمند، نه فلزات گرانبها، و نه اندوخته های پولی آنان است؛ بلکه سرمایه های راستین یک ملت، مردان و زنانی است که بی چشمداشت، عمر گرامی خود را در را پیشرفت دانش، فرهنگ و ادب گذراندند، تا دستاورد تلاش و کوشش صادقانه ی آنان چراغی باشد فروزان در راه تکامل تاریخ و تمدن کشور و تعالی همنوعانشان.

آنان در تنهایی، گمنامی و گاه تهیدستی و بی انتظار پاداش تلاش نمودند، و در زنده بودن خود و یا پس از مرگشان برای مجاهدت بی دریغ خود، توجه و تحسینی را از ما خواستار نبودند و نشدند. اما این ما هستیم که از یک سوی وظیفه ی انسانی داریم که تلاش و دستاوردشان که برای ما، فرّ و شکوه، پیشرفت و والایی و غرور ملی به دنبال داشته، ارج نهیم و ایشان را از گمنامی و تنهایی و سکوت رنج دهنده شان برهانیم و بخواهیم که غبار فراموشی و بی مهری خودمان ر ا از نام  یادشان پاک کنیم، تا نامشان برای همیشه بلند مرتبه و یادشان پرآوازه و دستاورد یک عمر مجاهده ی آنها کاراتر گردد.

سرزمین گرگانزمین با پيشينه فرهنگي و تاريخي درخشان خود و لطف خدادادی تاكنون توانسته است اندیشمندان و دانشمندان بسیاری را بپروراند. بزرگانی که در روزگاران گذشته و نیز دوره معاصر به مانند ستارگان پر فروغي در گلستان فلسفه، علم و ادب، فرهنگ وتاریخ درخشیده اند، در اين زمينه مي‌توان به شخصيتهايي همچون «سيدابوالقاسم ميرفندرسكي، خليل فلسفي، مختومقلي فراغي، مسيح‌الله ذبيحي، فخرالدين اسعد گرگاني، ميرداماد و دیگران اشاره كرد.


یکی از این شخصیت های فرهیخته عرصه ی دانش و ادب حسينعلي هروي گرگانی- نویسنده، مترجم، حافظ پژوه و شارح بزرگ معاصر استاد دانشگاه است.

                                               

حسينعلي هروي در سال۱۲۹۷ه.خ پا به عرصه هستی نهاد. وی فرزند ميرزا احمد خان معروف به بابا كه در محله سرپير گرگان زندگي مي‌كرد،بود پدربزرگ وی حبیب الله خان سررشته دار، عضو محکمه حقوق استرآباد و جد اعلایش، حاج شیخ عبدالصمد خان مقصودلو موقرالملک، همگی از چهره های سرشناس گرگان بودند. تحصيلات ابتدايي و دوره اول متوسطه را درگرگان به پايان برد و به دليل داير نبودن كلاسهاي دوره دوم متوسطه، براي ادامه تحصيلات به دانشسراي مقدماتي تهران رفت. وي از دانشسراي مقدماتي با كسب رتبه اول به دانشسراي عالي وارد و درجه ليسانس یا کارشناسی را در رشته زبان هاي خارجي كسب كرد. هروي در سال ‪ ۱۳۲۴به عنوان دبير زبان فرانسه در آموزش و پرورش شهرستان گرگان مشغول به كار شد كه پس از چند سال دبيري، كارمندي بانك و رياست فرهنگ در برخي نقاط از جمله شهرستان گناباد و استان خراسان براي ادامه تحصيلات به فرانسه رفت. وي در دوره دكتراي مدرسه عالي "السنه شرقي" دانشگاه پاريس نام نويسي كرد و موفق به اخذ درجه دكترا در رشته فرهنگ و تمدن اسلامي شد. پايان نامه دكتر حسين علي هروي نيز ترجمه خسرونامه يا گل و هرمز عطار بود كه آن را به زبان فرانسه برگرداند.

 در مورد بخشي از زندگي دكتر هروي، محمد ايران‌فر در مقاله‌اي مي‌گويد: هروي در سالهاي ‪ ۱۳۲۹تا ‪ ۱۳۴۴رييس دفتر استاد بديع الزمان فروزانفر و سپس دبير دانشكده معقول و منقول (الهيات) بوده است. دكتر هروي همچنين در دهه پنجاه با سيدابوالقاسم انجوي شيرازي، نعمت الله قاضي (شكيب)، دكتر شاه حسيني و چند نفر ديگر در بخش ادبي راديو ايران همكاري داشت. وي در سال ‪ ۱۳۴۸از سوي هيات منتخب دانشگاه تهران كه شامل دكتر منوچهر ستوده، دكتر ابوالقاسم اجتهادي و دكتر حسين گوئيلي بودند به مقام استادياري دانشگاه مفتخر شد. همكاري با بخش ادبي راديو ايران ، ترجمه فصولي از كتاب آناكارنينا از لئون تولستوي و ترجمه خوش زيستن در زندگي زناشويي تاليف آندره موروا ، داستايفسكي به روايت هانري تروآيا ، جلديازدهم تاريخ بزرگ جهان و زندگي نامه پوشكين اثر هانري تروايا از ديگر فعاليتهاي حسين علي هروي بوده‌است.

ترجمه كتاب «فرهنگ البسه مسلمانان» تاليف رينجرت دزي از آثار برجسته دكتر هروي است. اين كتاب در نوع خود ماخذي نسبتا جامع بوده و در آن توضيح و شناخت انواع پوشش‌ها و جامه‌هاي مسلمانان از صدر اسلام تا قرن نوزدهم ميلادي (سيزدهم هجري قمري) بيان شده است. کتاب فرهنگ البسه مسلمانان، در رشته ترجمه ادبی، برنده جایزه سلطنتی 1345 گردید. در اين زمينه شادروان مجتبي مينوي در مقدمه اين كتاب نوشته است: زحمت بسياري كه اقاي هروي در ترجمه اين كتاب و مفهوم كردن آن براي خوانندگان كشيده‌اند قابل توصيف نيست. همچنين مقالات نوشته شده با عنوان بي‌سوادي در جهان، اسلام در جهان امروز، هنر اسلامي و مجموعه مقالاتي در مورد حافظ از ديگر آثار اين نويسنده و مترجم است. مهمترين و ماندگارترين اثر و بزرگترین عامل حسن شهرت دكتر هروي کتاب چهار جلدی «شرح غزلهای حافظ» است که پس از سالها تحقیق كه با مقدمه‌اي مبسوط به همت دكتر زهرا شادمان در سال هزار و سیصدو شصت و هفت منتشر شده است. کتاب ارزشمندی که هنوز جایگاه رفیعی در عرصه پژوهشهای حافظ شناسی دارد.بهاء‌الدين خرمشاهي حافظ پژوه نامدار معاصر دراين زمينه مي‌گويد: من خود شرح غزل‌هاي حافظ را ارج مي‌گزارم و آن را از بسياري از شروح سودمندتر مي دانم.

هروی با انتشار مقالات متعدد در نشریات معتبر به نقد کتب منتشره درخصوص دیوان خواجه حافظ می پرداخت امری که او را به چهره ای خاص در این زمینه مبدل کرده بود، مقالاتی که گهگاه رویه ای تند و طعنه آمیز به خود می گرفت و زمینه بروز مباحثات مختلف را فراهم می نمود، در بهار 1353 مقاله ای باعنوان «نقدی بر حافظ مسعود فرزاد» به طبع رسانید و سبب شد تا فرزاد نیز مقاله ای بی محابا در همان نشریه بنگارد. از دیگر مقالات انتقادی ایشان می توان به نقد دیوان حافظ، تصحیح ابوالقاسم انجوی شیرازی یا « سخنی از تصحیح جدید دیوان حافظ» در معرفی دیوان حافظ، تصحیح دکتر خانلری اشاره کرد. مباحثات وی اساتید دیگری چون دکتر اسلامی ندوشن، فتح الله مجتبایی و ایرج افشار را نیز مورد عنایت قرار داده است، روند این رویدادها موجب گردیده بود تا خود نیز به لحن مزاح در مقاله «چرا نه در کنار هم؟»( کیهان فرهنگی اسفند 1367) چنین بنگارد:« در کنگره حافظ شیراز مصاحبت استادى از دانشگاه اصفهان نصیبم شد.خوش سخن و لطیفه پرداز.روزى از من پرسید شرح حافظ شما چند جلد شده، گفتم چهار جلد.به همان لهجه ظریف اصفهانى گفت بگویید هشت جلد، چون با سابقه‏اى که من به مشاجرات قلمى شما در باب حافظ دارم باید منتظر نقد و نظرهاى بسیار باشید.»، سلسله مقالات وی در کتابی با عنوان «مقالات حافظ، دکتر حسینعلی هروی» توسط عنایت الله مجیدی به طبع رسیده است.

دكتر حسين علي هروي بر اثر ابتلا به بیماری ریوی در ششم اردیبهشت ماه سال ‪ ۱۳۷۲در تهران درگذشت و بنا به وصيت خود به دلیل تعلق خاطر در دیار سرسبز و تاریخی اش- گرگان- به خاک سپرده شد، تا با خدمات فرهنگي و ادبي بسيار كه به جامعه ايران ارايه داد نامش براي هميشه به يادگار بماند.

شرف الدین خراسانی، شعر«ظلم مرگ» را در رثای او سروده که برخی ابیات آن از این قرار است:« دردا که مرگ یاران ما را ز هم جدا کرد / بر رفتگان ستم کرد بر ماندگان جفا کرد / دردا مگر ندانست در بند مهر اوئیم / آن رفته ای که ما را زود اینچنین رها کرد / آن رفته ای که عمری با حافظ آشنا بود / خلقی به او ثنا گفت، حافظ به او دعا کرد / چون زنده بودن او درد گران او گشت / او درد زندگی را با مرگ خود دوا کرد.»

با توجه به شخصیت ادبی- فرهنگی ارزشمند دكتر حسين علي هروي و در راستای گرامیداشت چهره های علمی،دینی و سیاسی و نیز  الگو سازی آنان برای نسل امروز، چند پیشنهاد می شود امید می رود،که عملی شوند:

1-در تقویم استان، نام ابشان به عنوان یک چهره ماندگار(دینی،عرفانی و سیاسی) ثبت شود. و برنامه های پیش بینی شده را در همین روز انجام بدهند.

2-هرساله در روز در گذشتش،برنامه هایی برای گرامیداشت یاد و نامش برگزار شود.یکی از این برنامه ها می تواند با همکاری شهرستان سبزوار و باعنوان همایش شناخت اندیشه و خدمات دكتر حسين علي هروي برگزار شود.

3-قبر او را به نحو شایسته ایی بازسازی شود. و تصویری مناسب از ایشان بر قبر اوقراربدهند.( گمان می رود این کار ارزشمند توسط اعضای انجمن حافظ خوانی کانون جهاندیدگان گرگان در شرف انجام است) و اگر مقدور شد یادمانی نیز برای آرامگاه او ساخته شود.

5-نام دكتر حسين علي هروي را بر روی یکی از خیابان های شهرگرگان بگذارند.

6-تمهیداتی اندیشیده شود تا آثار فاخر این حافظ شناس بزرگ باز نشر شود و نیز در حد مقدوراتی مستندی از زندگی ایشان

ای که دستت می‌رسد کاری بکن                    پیش از آن کز تو نیاید هیچ کار

یارب الهامش به نیکویی بده                           وز بقای عمر برخوردار دار

سعدی(درود خدا بر اوباد)

علیرضا حصارنوی-باستان شناس و کارشناس ارشد فرهنگ و زبان های باستانی

 

دیگر خبرها

  • میزبانی استان کرمان از ۴ شهید گمنام در سالروز شهادت امام ششم
  • قهرمانی تیم پالایش نفت بندرعباس در مسابقات پدل برد انتخابی تیم ملی
  • کرمان در ایام شهادت امام صادق(ع) میزبان شهدای گمنام است
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • شمشیرباز اسلحه فلوره دختران حذف شد
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنر‌های زیبای دختران میبد
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • اولویت رسانه ملی تولید محتوای مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت است